Nem kell lemondanod egy vacsora randit csak azért, mert tudatosan étkezel, vagy diétázol! Nemrég nálunk járt Gergő Czikó testépítő, aki megosztotta velünk azt a 4️ okot, amiért a sushi könnyedén beilleszthető egy egészséges étrendbe.

Magas fehérje tartalom

A tisztán halas vagy zöldséges tekercsek alacsony kalória és magas fehérje tartalommal rendelkeznek. Ez a fehérje ráadásul kiemelkedően jó minőségű, hiszen a tengeri halak általában nyersen kerülnek felhasználásra. Nem roncsoljuk a fehérjét sütéssel vagy hőkezeléssel, így azok megőrzik természetes, eredeti állapotukat.

czikó gergő testépítő sushi
A szervezet számára hasznos tápanyagok

A sushiban lévő friss zöldségek majd’ kicsattannak a vitamintól, a tekercseket borító tengeri alga pedig nagy koncentrációban tartalmaz természetes növényi jódot, vasat, kálciumot és magnéziumot is.

Omega 3 zsírsavak

Nyers halas tekercset nem csak a fehérje tartalma és a “kulináris kaland faktor” miatt éri meg fogyasztani. A lazac és a tonhal bővelkednek omega 3 zsírsavakban, melyek jótékonyan hatnak a szív és érrendszerre. Nem véletlen, hogy a japánok extrém hosszú ideig élnek. A világon egyedüliként Japánban a születéskor várható élettartam jelenleg több, mint 80 év.

Mérsékelt adagok

A japán konyha egyik fő jellemzője, hogy kis adagokat fogyasztanak, ami lehetővé teszi, hogy többféle ízt megkóstoljunk anélkül, hogy teltség érzetünk lenne. A kulcs természetesen itt is a mértékletesség és a minőség.

 

Itt az ideje, hogy kipróbáld!

sushi tál


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mistihu1/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/integrations/front-end-integration.php:329) in /home/mistihu1/public_html/wp-content/plugins/pixelyoursite/includes/class-events-manager.php on line 574

Pin It on Pinterest