Minden évben eljön az az idő, amikor lehullik az első falevél, kell egy plusz takaró az ágyra, és semmi kedvünk kimozdulni a lakásból. Ez az idő most érkezett meg. Indul a forró teák, finom illatok, és nagy filmezések évszaka. Ebben a posztban összegyűjtöttünk nektek néhány olyan gasztro témájú filmet, ami tökéletesen passzol az esős délutánokra.

Sushiálmok | Jiro dreams of sushi

Remek dokumentumfilm a A 85 éves sushikészítő mester, Jiro Ono életéről. A világ egyik legdrágább, három Michelin csillagos éttermében Jiro még ma is aktívan dolgozik.

Julie & Julia – Két nő, egy recept | Julie & Julia

Alapmű a főzés szerelmeseinek. Julie, elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről.

A séf | Chef

Carl Casper egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. Elhatározza, hogy megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. A végén te is azonnal csomagolni akarsz majd.

Ízek, imák, szerelmek | Eat Pray Love

Csajos, romantikus, klasszikus. Liznek mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, kilép a házasságból és világkörüli útra indul. Rómában, Indiában, és Balin keresi a válaszokat az élet nagy kérdéseire.

Bor, mámor, Provance | A good year

A bankár, Max élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától. Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinte minden percét lekötik emlékei és Fanny, a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Innentől pedig romantika, gyönyürű tájak, meg a csodaszép Marion Cotillard…

Chef’s Table (Netflix)

A Netflixen látható dokumentum sorozat szakácsokat és gasztronómiai szakembereket mutat be a világ minden tájáról. A karakterek már önmagukban elképeszően érdekesek, elmesélik az élettörténetüket, azokról a fontosabb fordulópontokról beszélnek, amik eljuttatták őket oda, ahol vannak. Mindezt lenyűgöző operatőri munkával, és dramaturgiával, a Sushiálmok rendezőjétől.

Az élet ízei | The Hundred-foot journey

Ezt a filmet nagyon lehet szeretni, de rá kell készülni, pont úgy, ahogy Indiára. A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory  előkelő éttermének nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Aztán egyik napról a másikra betoppan a csendes városkába az indiai Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztrocsodával.

Made in Italy

Ha tetszett a Bor, mámor, Provance, vagy a Napsütötte Toszkána, akkor ezt imádni fogod! A londoni bohém művész, Robert, fiával, Jackkel visszatér Olaszországba, hogy felújítsák azt a nyaralót, amit egykori felesége hagyott rájuk. Arra azonban egyikük sem számít, hogy a házat milyen borzasztó állapotban találják… Szerelmi szál, apa-fia kapcsolat, és az a hamisítatlan olasz életrézés, amiért annyian rajongunk.

 

Ha az ajánló végére megéheztél, nézz körül a házhozszállítás oldalon! Csak pár kattintás, és mire kiválasztod a fiélmet, már ott is vagyunk a kedvenc sushiddal!

Pin It on Pinterest