Sushit készíteni lényegében művészet. De tudtad, hogy a sushi evésnek is megvan a maga művészete? Ezt a 4 aranyszabályt kövesd, ha maximális ízélményre vágysz!

Egy falat mindenek felett

Ha a séf által gondosan kialakított teljes ízélményt szeretnéd érezni, a sushit egy falatban kell a szádba venned. Harapni, vagy kettévágni tilos! Ajánlott a halas felét a nyelvedre helyezni, hogy anak az ízét érezd először.

szójaszóst sushival
A szójaszósz adagolása

A sushit, különösen a nigiriket és a fordított tekercseket mindig a halas felüknél mártsd a szójaszószba, mert a másik oldalánál a rizs szétázna, s akkor a sushi szétesne mielőtt elfogyasztanád. Itt fontos megemlíteni, hogy a szójaszósz nem tunkolásra való. Bánj óvatosan a mennyiséggel, mert a túl sok szósz elnyomja a tekercs valódi ízét.

Mar, mint a mustár

A wasabi ereje még a csipős ételek rajngóit is meg tudja lepni. Tegyél egy keveset a tekercs halas részére, de sose a rizsre. Alapszabály, hogy a rizsnek minél tisztábbnak kell maradnia az étkezés során. A japánok nagyon büszkék a rizsükre, és tisztelik azt. Akár sértő is lehet a séfre nézve, ha összemaszatoljuk, vagy saját magunk ízesítjük a rizst.

Mire való a gyömbér?

A sushi mellé adott gyömbérnek az a feladata, hogy „megtisztítsa” a nyelvünket két tekercs között. Érdemes minden más jellegű sushi között csipegetni belőle, hogy tiszta ízt kapj.

 

Ha betartod ezeket az alap illemszabályokat, Japánban is profi sushizónak számítasz majd. Addig is gyere el hozzánk, a Mr. Sushiba gyakorolni! 🙂


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mistihu1/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/integrations/front-end-integration.php:329) in /home/mistihu1/public_html/wp-content/plugins/pixelyoursite/includes/class-events-manager.php on line 574

Pin It on Pinterest